”FEMMANS” NYHETSBREV – 04/2024

Nu är våren här och vi kan äntligen känna på lite vårvärme. I veckan genomfördes den årliga sandsopningen och grusupptagningen. Även blomkrukorna vid våra entréer har fått sig ett efterlängtat lyft.

Städdag inför våren

Vår traditionsenliga städdag inför våren äger rum lördag den 27 april. Då sätter vi i gång kl. 10.00 med samling vid Norra Hamnpromenaden 1. Vi hjälps åt att städa tillsammans och vid ca kl. 12.00 så bjuder våra husvärdar på något gott att äta och dricka i vår trevliga föreningslokal/gästlägenhet. Alla hälsas varmt välkomna!  

Uppgradering av nödtelefoner i hissar

Vi har nu uppgraderat våra nödtelefoner i hissarna till G4 i förra veckan eftersom Telia kommer att stänga ned det gamla GSM-systemet (G2) under våren.

Vad får INTE spolas ned i våra toaletter

Återigen har vi varit tvungna att rensa de pumpar som ser till att vårt avfallsvatten pumpas upp till de kommunala rörsystemen på Södra Hamnpromenaden. De båda pumparna hade stannat då de var fulla med trasor, bindor, plasthandskar, vuxenblöjor och annat som absolut INTE ska spolas ned. Vi ber er som har hemtjänst att noga instruera personalen att inte spola ned detta i toaletten, utan kasta det i soporna i stället. Förklara för dem att vårt avfallssystem inte är som andras då vi måste pumpa allt avfallsvatten från oss till de kommunala rören. Se mer information på vår hemsida https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/.

Renovering av entrédörrar och fönsterlister

Nu när värmen börjar komma så planerar vi att påbörja renovering av våra entrédörrar och fönsterlister i alla trapphusen. Under arbetet kommer det då att lukta lite i trapphusen.

Fåglarna

Förra årets problem med fiskmåsar som bygger bo på våra tak hoppas vi kunna slippa i år genom att utföra aktiviteter på taken innan de börjar bygga sina nästen.

Årsstämman

Vi vill påminna om årsstämman torsdag den 16 maj. Vi kommer detta år att vara tillbaka till övervåningen vid Pier 16. Stämman börjar kl. 18.30 och kallelse samt handlingar kommer att delas ut i början av maj. Om ni inte har möjlighet att delta, ser vi gärna att ni ger en fullmakt till er granne för att representera er röst på stämman. Fullmaktsblankett kommer att skickas med i handlingarna. 

Nya medlemmar

Styrelsen har nyligen haft ett informationsmöte med föreningens nya medlemmar. Det var ett trevligt möte där de medlemmarna fick möjlighet att träffa styrelsen och ta del av vårt arbete i dialogform. Lite senare under året kommer vi att hålla ett nytt möte för de nya medlemmar som flyttar in framöver.

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har du/ni fått en ny mailadress eller ett nytt mobilnummer? Kom ihåg att meddela detta till styrelsen på info@gashagapirar5.se. Då missar du/ni inte att få notiser via mail med länk till föreningens nyhetsbrev eller annan viktig information via SMS.

 

Gåshaga april 2024

Vänliga hälsningar

Styrelsen