”FEMMANS” NYHETSBREV – 09/2022

Hösten håller nu på att gå över till vinter. Snart kommer den första snön och advent står inför dörren.  

Städdag med stor uppslutning

Den 29 oktober genomfördes höstens städning av föreningens närområde. Det blev ett deltagarrekord i år med drygt ett 40-tal medlemmar, både gamla och nya, som hade mött upp med ett stort engagemang. Löv och skräp plockades bort, mossa skrapades och cykelrummen städades. Sandbehållare och snöskyfflar plockades fram inför kommande vintersäsong. Efter ett väl uträttat arbete bjöd våra husvärdar, Lisbeth Grimlund och Monica Syhlman, på goda pajer med sallad och dryck i gästlägenheten. Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla som ställde upp på denna städdag – det blev en välfylld container!

Bortforslade cyklar

I samband med städning av våra cykelförråd kontrollerades att alla cyklar som stod där var märkta. Det påträffades en del omärkta cyklar. Dessa har nu flyttats till ett annat låst utrymme. De medlemmar som saknar cykel som stod i något av cykelförråden kan höra av sig med beskrivning till styrelsen via mail, info@gashagapirar5.se så undersöker vi om cykeln har tagits om hand.

Pumpgropen

Föreningen har återigen haft problem med pumparna i pumpgropen. De har till uppgift att pumpa upp ALLT som vi spolar ner i toaletterna till det kommunala avloppsnätet, som ligger längs södra Kungsvägen. Det är en höjdskillnad på hela 9 meter. Vi har två mycket dyrbara pumpar som vi vill ska fungera under en lång tid. På vår hemsida har vi följande information:

Vår information om vad man INTE ska spola ner i toaletterna försvann i ”FEMMANS” Nyhetsbrev 9 (då det var en inklippt bild från föreningens hemsida). Därför kommer det här nedan i textformat.

I toaletten får endast exkrementer och toapapper spolas ned.

  • Vi uppmanar alla medlemmar att INTE kasta sådant som är förbjudet i toaletterna.
  • Vi uppmanar också varje medlem att informera barn, barnbarn, städbolag och gäster om detta.

Släng aldrig följande i toaletterna:

  • Tamponger
  • Tops
  • Våtservetter
  • Bomull
  • Långt hårt
  • Grovt papper
  • Trasor
  • Nallebjörnar eller andra leksaker

Allt detta fastnar i pumpgropen vilket medför att pumparna går sönder.

Tänka på inför advent och jul

Snart är det advent och jul då många tänder levande ljus. Det är stämningsfullt, men tänk på brandfaran med att ha ljus i rum där ni inte kan övervaka dem. Liksom föregående år kommer Lidingö Stad att ha anordnat insamlingsplatser för julgranar. Ni har alla ett eget ansvar att lämna er ”utkastade gran”.

Inget får förvaras i trapphusen

Vi vill igen påminna er om att våra trapphus ska vara fria från barnvagnar, skor, blommor etc. Detta är ett uttryckligt krav från både brandmyndigheter och vårt försäkringsbolag. Var vänliga att respektera detta.

Glöggmys

Den 4 december mellan kl. 16.00-18.00 bjuder föreningen på glögg i föreningslokalen. Två av våra husvärdar, Margaretha och Sophie, står för arrangemanget. Varmt välkomna!

Styrelsen önskar alla en trevlig första advent!

Gåshaga november 2022