"FEMMANS" NYHETSBREV 2013/5

Thomas Ekman invaldes i styrelsen den 30 maj 2012. Den 22 augusti 2013 begärde han sitt utträde ur styrelsen. Thomas har lagt ned betydande arbete och engagemang i styrelsearbetet. För hans arbete, som också har inneburit stora kostnadsbesparingar för föreningen, vill jag på styrelsens vägnar framföra mitt varma tack.

Trädgårdsskötseln av entreprenör ( Två Smålänningar) har denna säsong utökats från sex till sju timmar i veckan under april – september. En kall vinter, torr sommar och dålig jordmån på garagetaket har gjort våra gräsmattor gula och tråkiga. Ytan är för stor för att bevattna med nuvarande resurser och utrustning. Med höstens regn får vi hoppas att gräset kommer igen. Växter har planterats på en svårskött slänt och nya prydnadsbuskar har ersatt tidigare larvangripna buskar. Målsättningen är att få en trevlig och vacker parkanläggning runt våra fastigheter.

Vi hade fått löfte om att få ekpartierna runt fönstren i trapphusen samt portarna behandlade före sommaren. Tyvärr infriades inte löftet. Besked om detta nådde styrelsen så sent att det inte gick att hitta någon som, med kort varsel, kunde åta sig uppdraget. P.g.a. höstfukt och husens utsatta läge har vi måst skjuta på behandlingen till i vår. Vi hade också planer på att låta tvätta fönstren. Även detta anser vi bör anstå till våren med tanke på att fönstren kommer att utsättas för slipdamm i samband med renoveringen av ekpartierna.

Lars Grimlund och Lars-Åke Sols invaldes i styrelsen som suppleanter vid årsstämman i år. De har båda begärt sitt utträde ur styrelsen under denna månad.

Garaget kommer att våtsopas i slutet av oktober (blev inte bra när det gjordes senast). Styrelsen återkommer i ett separat meddelande till detta.

Vi har haft nya problem och larm från avloppspumpgropen. Mycket, som inte får spolas ner, har återfunnits i gropen. Information kring detta samt vad vi alla måste iaktta för att undvika stopp kommer att skickas ut separat.

Käppalaverket har informerat om att det förekommer luktstörningar från verket till närområdet. Man sägs arbeta aktivt för att komma till rätta med detta genom tillfälliga lösningar. Luktproblemen kommer emellertid under våren 2014 att åtgärdas definitivt i samband med att man tar i drift en ny slamhanteringsanläggning, som håller på att byggas. Eventuella klagomål kan skickas med e-post till kappala@kappala.se eller framföras på telefon 08-766 67 00.

Jag utgår ifrån att alla som kan det hjälper till med städningen av våra gemensamma ytor den 26 oktober.

 

Gåshaga den 14 oktober 2013

Styrelsen genom ordföranden Jugge Almblad