Gemensamma områden
Här hittar ni viktig information om GP5:s gemensamma områden såsom TV och bredband, trädgård, soprum, tvättstuga m.m.
TELENOR
Föreningen har gruppanslutningsavtal för TV och bredband med Telenor. Inom ramen för avtalet ingår TV paket Bas Plus som omfattar 31 fasta kanaler. För mer information om kanalutbudet hänvisas till telenor.se/fastighetsagare/tv.
Avtalad överföringshastighet på bredbandet är 250/ 250 Mbit/s, med individuell tillvalsmöjlighet upp till 1000/ 1000 Mbit/s.
Dessutom ingår tjänsten Telenor Stream som möjliggör att se kanalpaketet på dator, mobil, läsplatta och TV skärmen via Apple TV eller Chromecast.
Aktuell månadsavgift för TV och bredband uppgår till 219 kronor och ingår i hyresavin, men kan komma att justeras i händelse av kanal- och prisförändringar hos Telenor.
Den router och TV box som finns i lägenheten är enligt avtal med Telenor föreningens egendom och ska lämnas kvar i lägenheten vid ägarbyte.
Beställning av tilläggstjänster eller för felanmälan kontakta Telenor på 020 222 222.
TRÄDGÅRD OCH LEKPARK
Grönområden, strandpromenaden och badholmen tillhör alla medlemmar inom våra föreningar och är avsedda för promenad och utevistelse. Lekplatsen är till för de mindre barnen. För större barn finns fotbollsplan på gång- och cykelavstånd. Målvaktsburar och övriga uppställningar får inte placeras på föreningens markytor. Träd och buskar får inte användas för att klättra i.
Lekparken ägs av Gåshaga Pirar 4 och vår förening tillsammans i en samförrättning, men den sköts av vår förening. I gengäld sköter Gåshaga Pirar 4 om övre delen av Cisternvägen – mellan Lotsvägen och Södra Kungsvägen.
Hundar
Hundar får inte släppas lösa utan tillsyn. Håll hundar kopplade i vår park. Hundägare uppmanas att ta upp bajs efter hunden.
Lekplats och sandlåda
Tänk på att hålla vår lekplats ren och fin. Lämna inte kvar leksaker i sandlådan när barnen har lekt färdigt. För er som har hund eller katt, låt dem inte springa lösa på lekplatsen eller i sandlådan.
Marklägenheterna mot parksidan
För att trädgårdsskötseln ska kunna utföras av vår entreprenör ska krukor och växter stå på den stenlagda delen närmast fasaden. Träd, buskar och perenner på föreningens mark får inte flyttas eller tas bort.
TRAPPHUS OCH ENTRÉDÖRRAR
Tänk på att hålla trapphusen helt fria från cyklar, barnvagnar, pulkor, etc. Alla passager måste alltid vara helt framkomliga. Förutom att det enligt brandreglerna är förbjudet att använda passagen till förvar.
CYKELRUM
Cyklar skall förvaras i något av cykelrummen. För allas trevnad låt inte ”skrotcyklar” stå kvar utan ta bort dem. Det är inte tillåtet att förvara mopeder i cykelrummen.
SOPRUM
Regler är anslagna i soprummen. Vi har tre sorters sopor:
- Hushållssopor
- Tidningspapper
- Matavfall
Hushållssopor
Hushållssopor ska vara paketerade i förslutna plastpåsar så att ingenting kan rinna ut. Även brännbart avfall av typen små och omsorgsfullt nedbrutna kartonger o dyl. räknas som hushållssopor.
I hushållssoporna får vi inte slänga:
- El-avfall och farligt avfall
- Glas och metall
- Tidningar, papper och större förpackningar
- Tunga saker
- Trädgårdsavfall
- Batterier
Tidningspapper
För tidningar finns en särskild behållare. Observera att tidningarna ska slängas lösa, (dvs. inte i kassar eller plastpåsar). Förutom tidningar kan även reklamblad, broschyrer och telefonkataloger lämnas till insamling.I behållaren för tidningsinsamling får vi inte slänga:
- Plastpåsar
- Papperskassar
- Kuvert
- Kartonger
Matavfall
För sortering av matavfall finns behållare och påsar att hämta i soprummen, och vi uppmanar så många som möjligt att sortera sitt matavfall. Det omvandlas sedan till biogas som bland annat driver bussarna på ön och de särskilda fordon som hämtar matavfallet. Hur matavfallet ska hanteras är tryckt på de bruna papperspåsar som avfallet ska samlas i. En sorteringsguide finns att ladda ner här. Mer information finns också på Lidingös hemsida.
Stora emballage och kartonger från möbler, datorer, TV, skidor mm. får inte läggas i sopbehållare eller ställas på golvet i soprummet. För sådant avfall hänvisas till kommunens miljöstationer, t ex väster om korsningen Värdshusvägen och Södra Kungsvägen eller Stockby återvinningscentral.
Batterier, teknisk avfall och ljuskällor
Hållare för batterier, mindre tekniskt avfall såsom sladdar, minnesenheter, modem etc. samt ljuskällor finns i varje soprum på väggen i röda lådor.
TVÄTTSTUGAN
Föreningens gemensamma tvättstuga finns i hus nr 5. Trivselregler finns anslagna i tvättstugan.
- Tidsbokning av tvättstugan sker på bokningstavlan med din cylinder. Om du inte kan utnyttja din bokade tid – kom ihåg att plocka bort din bokningscylinder så att tiden kan utnyttjas av annan medlem.
- Rätten till bokad tid upphör om du inte börjat tvätta 45 minuter efter den tid som tvättpasset börjar.
- Du har rätt att använda torkskåp och torktumlare upp till 45 minuter efter tvättpassets slut.
- Lokalerna städas – men det åligger medlem att göra rent efter sig.
- Tvättmaskinerna våttorkas och tvätt- och sköljmedelsfacken tvättas rena efter ditt tvättpass.
- Damm och ludd avlägsnas från torktumlare och torkskåp.
- Golvet sopas och torkas med våt trasa efter varje tvättpass.
Strömmen till tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp styrs av timer. Huvudströmmen sätts på 07:00 och stängs av 23:00.