”FEMMANS” NYHETSBREV – 13/2023

Julen står inför dörren. Tänk vad ett år har gått fort och nu avslutar vi med årets sista nyhetsbrevbrev från oss i styrelsen. Vi hoppas nu att alla får njuta av en fröjdefull jul- och nyårshelg.

Glöggafton

Våra fina husvärdar arrangerade en traditionsenlig glöggafton i söndags. Ett stort tack till Margaretha och Sofie för en mycket trevlig tillställning med glögg och tilltugg. Roligt att så många av våra medlemmar var med och firade andra advent i föreningslokalen.

Afterwork – nytt datum

Nästa sociala aktivitet som våra husvärdar står för är en afterwork som har flyttats fram till fredag den 2 februari. Vi återkommer längre fram kring detta evenemang.

Garaget

Tyvärr har vi en våg av inbrott i garage på Lidingö. Det är därför viktigt att alla hjälps åt att se till så att garagedörrarna stängs ordentligt. Om det är grus i dörrskåran så sopa bort det med den lilla sopborsten som hänger vid dörren. Var observant på personer i garaget som inte borde vara där. Meddela omedelbart detta via mail till info@gashagapirar5.se.

Hjärtstartare

Glöm inte bort att ta del av informationen på vår nya undersida på föreningens webbplats https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/medlemmar/hjartstartare där ni hittar väldigt bra instruktionsfilmer om hur vår hjärtstartare fungerar och HLR (Hjärt- och lungräddning).

Tips är också att ladda ner appen Rädda Hjärtat till din mobil. Där kan du bland annat hitta den närmaste hjärtstartaren i Stockholmsområdet eller i övriga delar av Sverige.

Vem bor här

Vi vill tipsa om ett bra program på SVT, "Vem bor här?". I ett avsnitt tar man upp att det förekommer att okända personer skriver sig på en annans lägenhet utan att man känner till det. Styrelsen gör med jämna mellanrum kontroller på vilka som är skrivna i BRF Gåshaga Pirar 5. Vi har nyligen beställt en ny sådan granskning.

Även privatpersoner kan hos Skatteverket begära att få information om någon skriver sig på din adress (lägenhet), Detta gör du på www.skatteverket.se under första sidan ”Visa folkbokförda” där du hittar mer information om hur du anmäler dig till denna kostnadsfria tjänst för att spärra obehörig adressändring.

Brandskydd

Vi vill även påminna om en annan ny undersida på vår webbplats som handlar om vad du kan göra för att öka ditt brandskydd. Där finns värdefull information att ladda ned. Gå gärna in på https://gashagapirar5.bostadsratterna.se/medlemmar/brandsakerhetsarbete.

Ny mailadress eller nytt mobilnummer

Har du/ni fått en ny mailadress eller ett nytt mobilnummer? Kom ihåg att meddela detta till styrelsen på info@gashagapirar5.se. Då missar du/ni inte att få notis via mail med länk till våra nyhetsbrev eller annan viktig information via SMS.

Lidingö Seniorservice

Vill du träffa andra och delta i aktiviteter? Eller behöver du lite praktisk hjälp? Lidingö Stad erbjuder olika aktiviteter och avgiftsfria tjänster för alla över 65 år – vissa behöver du ansöka om. De kan hjälpa till med enklare vardagssysslor som kan bli besvärliga när man blir äldre såsom att byta batteri på brandvarnare, sätta upp en tavla etc. Kontakta ”Fixar” Jonas Rindskog på telefonnummer 08-731 30 99.

Juletider

Inför stundande juletider vill styrelsen påminna alla medlemmar om:

  • Var försiktig med levande ljus. Lämna aldrig brinnande ljus i rum där ingen vistas utan tillsyn.
  • Kontrollera era brandvarnare. Detta görs genom att man trycker in den lilla knappen ”Push to test” tills apparaten börjar pipa. När knappen släpps ska signalen sluta.
  • Det är tillåtet att sätta ut marschaller utanför portarna. Ni måste då använda marschallhållare och plastmattor. Sådana ska finnas i cykelrummen. Den som sätter ut marschaller svarar för att städa upp samt ställa tillbaka hållare och plastmatta.
  • De medlemmar som får många paket från tomten kan behöva kasta papper och kartonger. Snälla – släng sådant emballage vid återvinningsstationen bakom SATS! Det får inte hamna i våra tidningskärl i soprummen.
  • Det förekommer att olika slags julprydnader ställs ut i trapphusen under julhelgen. Styrelsen ber er som gör detta att beakta brandrisken – undvik brännbart material och tillse att utrymningsvägar inte blockeras.
  • Om ni kommer att åka bort, be någon granne att bevaka er post och lägenhet.
  • Kom ihåg förbudet att skjuta smällare eller raketer inom föreningens område.

Efter Tjugondag Knut

De som vill bli av med julgranar efter helgerna kan som vanligt kasta sådana utanför elbyggnaden på Södra Kungsvägen (mitt emot SATS). Sopa gärna upp barr och grenar som blivit kvar i hiss och trapphus efter bortforslingen.

Tack för era insatser

Stort tack för er viktiga arbetsinsats och för ett gott samarbete under året. Vi vill passa på att önska alla God Jul och Gott Nytt År!

 

Gåshaga december 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen